Bosbiekes 2016 verslagen

Verslagen 2016

Kerstmarkt Sint-Montfort


Naar dit gezelligste marktje kijken we elk jaar uit. Onze knuffels gaan er traditioneel erg vlot van de hand, maar dit jaar was het extra moeilijk kiezen met de magneten, wenskaarten en nog zoveel meer moois.

Afdelingsfeest BBQ


Alweer een geslaagd en gesmaakt evenement met een maximum aan deelnemers, al oordeelden we dat het aanbod wel iets ruimer aan groenten en gevarieerder aan desserten mocht. We zijn streng voor onszelf!

Mostaerdbuurtfeest


In samenwerking met PVT, NPOS en de buurt Mosterdpot / Mechelsebaan. Het Mostaerdbuurtfeest resulteerde in een uitstekend succes voor de magnetenverkoop, nl. 64 stuks voor € 159,5.

Boerenmarkt Waarloos


De promotiestand bij uitstek! Onder een lekker zonnetje trokken we behoorlijk veel kinderen en volwassenen aan. De resultaten waren dan ook navenant: 9 nieuwe leden en € 194,- aan inkomsten en daar hadden de Bosbiekes een dikke vinger in de pap.Nacht van de Vleermuis


Het werd een gezellige en leerrijke avond.

Bosbieke Kristel fungeerde als levende wegwijzer en meteen ook studieobject :)

Inwandeling route GR12bis


Ook deze activiteit was  memorabel: hier werd weinig creativiteit vereist, maar keihard en recht-toe-recht-aan presteren. Het was een prachtige dag en 150 wandelaars met bijna 20 km in de benen hebben DORST! Ook daarvoor draaien de Bosbiekes hun hand niet om. En zoals je kunt zien op de foto's: de file bleef beperkt en de glimlach breed...

Promostand Kontich Kazerne 23 april


Onder een stralende zon schitterde onze promostand op de Meifeesten Kontich Kazerne diverser dan ooit. Je vond er de traditionele items zoals plantjes, vogelkastjes, een kinderstand en veel info over onze afdeling. Maar extra blikvangers waren dit jaar de ronduit prachtige magneetbuttons die de bosbiekes vervaardigden en de stand van de sympathieke expeditie Natuurpunt-ploeg 4Kontich.


Nieuwe ledendag 23 april


Terwijl Dirk de ingeschreven nieuwe leden een boeiende wandeling langs de Babbelse plassen bezorgde, werd in het Mosterdpotje alles in gereedheid gebracht om de 20 deelnemers een warm onthaal in het Mosterdpotje te geven. De Bosbiekes haalden hun culinaire kunstjes weer boven en zorgden voor hartige en zoete hapjes. Bij een lekker glas of kopje werden de nieuwe leden eveneens geïnformeerd over onze Bosbiekeswerking. Een schot in de roos! Meteen toonden zich 3 dames geïnteresseerd!

Magneetproject


Om centen in het laadje te krijgen knutselen de Bosbiekes allerlei leuke spulletjes bij mekaar voor verkoop op de promotiestandjes. Een nieuw en vooral erg geslaagd idee kwam van Sabine.  Het betreft magneten voor magneetborden, maar ze kunnen ook  gebruikt worden  als button.

Onze afdelingsvoorzitter zag dit idee meteen zitten voor de promotie van ons fondswervingsproject.

Evelyne kon een buttonmaker te pakken krijgen voor een aantal weken en op een 5-tal dagen tijd werden 1000 magneten gecreëerd. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes en de verkoop is al goed begonnen.

1 grote 3 euro   /  2 grote 5 euro

1 kleine 2 euro  /  3 kleine 5 euro

Contramagneet: 1 euro

Januari - februari: Maken bol voor feest Contios Kontich


Voor de 'engineering' van deze bol keek iedereen in de richting van de meest creatieve van de bosbiekes. Dus werden 4 avondlijke sessies georganiseerd bij Kristel thuis. Daarbij werden ook de elementen geassembleerd die enkele bosbiekes thuis hadden gefabriceerd. Je ziet: een erg industriële, complexe gebeurtenis!  Het resultaat mag dan ook gezien worden: hiernaast enkele foto's van 'the making of' en het eindresultaat. Jullie zijn toch komen kijken op  de avond van 19 of 20 maart op het gemeenteplein van Kontich?

Afdelingsdag 30 januari


Dit is één van de favoriete gebeurtenissen van de bosbiekes. De culinaire hoogtepunten stijgen elk jaar weer naar ongekende hoogtes. De verslaggever dezes is geen bosbieke, dus komen de lofuitingen uit onverdachte hoek, maar visueel kan je zelf al oordelen op de foto's hiernaast. Bij de aanwezigen kan je uiteraard bevestiging krijgen  :)