Natuuracademie

Op pad met amfibieën

Misschien scoren kikkers, padden en salamanders niet meteen erg hoog op de knuffelbarometer maar is dit terecht? We kussen geen kikkers in deze cursus maar we leren wel meer over fascinerende, kleine waterdraakjes en luide kwakers.
Deelnemers aan deze cursus worden uitgenodigd om mee te doen aan een paddenoverzetactie wanneer groene en bruine kikker, gewone pad, Alpenwatersalamander en kleine watersalamander wakker worden uit hun winterrust.
Maar we leggen sowieso ook een praktijkexcursie vast in maart of april (in onderling overleg) naar Luitersheide in Lint. Daar kunnen we immers de drie watersalamandersoorten (ook vinpootsalamander) van onze regio bewonderen.

Data: woensdagavond 11 en 18 januari van 19.00 tot 21.30 u. Voor de excursie wordt de datum in maart of april in overleg vastgelegd.

Lesgever: Johan Asselberghs

Prijs: € 24 voor leden, € 28 voor niet-leden

Waar: Mosterdpotje, ingang via parking PVT Schorshaegen Mechelsebaan 220 2570 Duffel

Natuurfotografie voor groentjes.

Droom je er al lang van om de natuur in te trekken met fototoestel of smartphone maar heb je geen idee hoe je eraan begint? Dan is deze vierdelige cursus je op het lijf geschreven! Je leert er hoe je met de juiste beeldcompositie en een origineel standpunt een mooie foto kan maken. Elementaire technische begrippen zoals diafragma en sluitertijd worden uitgelegd en toegepast in close-up en landschapsfotografie. We beginnen met wat tips en tricks op dinsdagavond 17 april en 25 april, vooraleer we erop uit trekken zaterdagvoormiddag 29 april (waar precies wordt later nog meegedeeld). We eindigen met een nabespreking van de foto’s en nog wat info rond ecologie en ethiek over fotograferen in de natuur op 9 mei.

Data: dinsdag 18 en 25 april van 19.00 tot 21.30 u., zaterdag 29 april van 9.30 tot 12.00 u., dinsdag 09 mei van 19.00 tot 21.30 u.

Lesgever: Jens Verwaerde

Prijs: € 45 leden, € 55 niet leden

Locatie: Mosterdpotje, ingang via parking PVT Schorshaegen Mechelsebaan 220 2570 Duffel